De vegan specialist is een trainings/coachingsbedrijf van Rob Duursma.
Rob Duursma is al jaren ondernemer en veganist en wil nu zijn kennis delen voor een mooiere toekomst.
Hij is begonnen als oprichter van een delicatessen zaak en is tot 2025 eigenaar van een (niet helemaal vegan) lunchroom geweest; de Enschede vestiging van Bagels & Beans. Daarnaast is hij de (mede) host en bedenker van zijn eigen podcast “het vegan geluid“.
Samen met zijn vrouw die grotendeels de zaak runde konden en mochten zij een breed scala aan veganistische keuzes aan de bestaande kaart van Bagels & Beans toevoegen. Door inmiddels al ruim 25 jaar met voeding bezig te zijn en te werken met klanten/gasten weet hij dan ook feilloos in te spelen op de wensen van de consument.
Omdat Rob naast Bagels & Beans erg bezig was met het veganizen van zijn eigen leven is het idee ontstaan om ook andere mensen en bedrijven te helpen om duurzamer en plantaardiger de toekomst in te gaan.
Aangezien zijn kennis op dit vlak zich uitstrekt over de gehele linie van de horeca is hij dan ook de aangewezen persoon om ieder bedrijf (en particulier), die met de tijd mee wil en durft te vernieuwen, daarmee te helpen.
Rob kan conceptmatig denken, helpen bij de marketing, de inkoop, de bediening, de keuken en kan zelfs de vertegenwoordigers van bijvoorbeeld groothandelaren ondersteunen.
De Vegan Specialist staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel; 82003246